Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Svamppaj med Delihavre™

6-8 pers.

Foto: Gold&Green Foods
Foto: Gold&Green Foods

45 min

Ingredienser:

  • 1 påse Delihavre™ Svamp-Tryffel
  • 500 g laskostettua pakastevoitaikinaa (ei levyjä)
  • 3 gränar timjami eller rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk gräddfil
  • 8 dl svampar (t.ex. kanttareller eller trattkanttareller)
  • (getost och rödlök)

Tillredning:

  1. Ta fram degen för att tina upp. Ställ ugnen på 200°C.
  2. Rensa svamparna och skär dem i passliga bitar. Stek svamparan på en varm och torr stekpanna några minuter, tills det inte mera kommer någon vätska. Tillsätt smör eller olja och Delihavret™.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftan. Lossa timjamsbladen eller finfördela rosmarinen. Blanda ner dem med gräddfilen, saltet och pepparn.
  4. Kavla ut smördegen på ett bakplåtspappersark till en tunn skiva. Bred ut gräddfilsblandningen på degen. Tillsätt ifall du vill getost- eller rödlöksskivor. Grädda i ugnen ca 20 min i ugnens nedre del. Ta ut pirogen från ugnen och strö över Delihavret™ och svamparna och grädda ännu i ugnen ytterliga 10 min.

Det här är ett recept av Gold & Green.

Taggar