Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Bondbönsbolognese

En klassisk och smakrik bolognese med bondbönekross istället för kött. Att göra en vegetarisk köttfärssås är ett enkelt sätt att börja äta mer vegetariskt hemma. Tid: 1 h. Portioner: 4

Ingredienser

Foto: Marthaförbundet, Karin Lindroos
Foto: Karin Lindroos, Marthaförbundet

1 dl kross på bondböna

4 dl vatten

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 morot

1 bit palsternacka

1 bit rotselleri

500 g tomatkross

2 msk olja

1 tsk farinsocker

1 tsk balsamvinäger

2 tsk basilika

1 tsk oregano

Gör så här

1. Koka upp 4 dl vatten och blötlägg bondbönekrosset i vattnet i 20 minuter. Sila bort vattnet om det inte sugits upp av bondbönekrosset.

2. Skala rotfrukter och lök. Finhacka lök och tärna rotsakerna fint eller riv grovt på rivjärn.

3. Fräs rotsaker och lök i olja. Tillsätt bondbönekrosset, tomatkross och kryddor.

4. Låt puttra i 20 minuter. Servera till pasta.

Det här är ett recept av Marthaförbundet.

Taggar