vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Vinter ismossa.jpg

Miljödetektiver kämpar för mångfald – mot Enfald

08.06.2010 kl. 13:43
Miljöboven Estrid Enfald har slagit till i Sjundeå. Skogen ska huggas ner och simstränderna ska privatiseras. I stället planeras ett stort villaområde med tillhörande golfbana på naturområdet. Hur ska miljödetektiverna på Natur och Miljös sommarläger stoppa boven?
Det här miljömysteriet kunde vara verklighet. Och det är det som ger mervärde åt sommarlägret. Natur och Miljö bjuder på traditionellt lägerliv men ger samtidigt barnen redskap för livet. Miljödetektiverna utforskar och upptäcker naturen med hjälp av lek och ett mysterium. Men här lär sig framtidens påverkare också att respektera miljön och att vara uppmärksamma och reagera om någonting är fel.

Miljödetektiverna får bl.a. undersöka naturens mångfald på området, bo i tält, fiska, göra en utfärd med naturskolans flotte, lyssna på fladdermöss med hjälp av en detektor och äta vegetarisk mat lagad av lägrets rastakock.

Nu inbjuder vi alla intresserade journalister att besöka lägret och träffa miljödetektiverna.

När: De två lägren i Sjundeå för 8-11-åringar pågår 7-11.6. och 14-18.6. Torsdag förmiddag är en idealisk besöksdag på båda lägren. Då står skogskrocket på programmet. Meddela gärna på förhand när ni kommer.

Var: Lägerplatsen är Naturskolan Uttern i Sjundeå, Åvikshemmet, Västra Kungsbron 52, Sjundeå.

Kontaktpersoner:
För besök på lägren:
Emilia Nordling, lägerchef tfn: 050 3390 761

Information om Natur och Miljös barnverksamhet:
Maria Aroluoma, miljöfostrare tfn: 045 2700 312
maria.aroluoma@naturochmiljo.fi