vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Viporisnon.jpg

Naturväktarna fick årets Naturvårdsdiplom

21.10.2010 kl. 12:06
Natur och Miljö har idag tilldelat Naturväktarna årets Naturvårdsdiplom.
Naturväktarna i YLE:s välkända radioprogram om fenomen i naturen har i årtionden med kunskap, humor och vänlighet närt finlandssvenskarnas intresse för naturen. Naturväktarna har gjort en värdefull folkbildande insats. Det nuvarande teamet av naturväktare, med programledare Björn Federley i spetsen, har på ett ambitiöst sätt förvaltat ett program med anor.

- Natur och Miljö vill särskilt lyfta fram att Naturväktarna grundar sina kommentarer på vetenskaplig forskning. Naturväktarnas insats är synnerligen värdefull i dagens debattklimat där det florerar många myter om naturen gällande exempelvis stora rovdjur, skarvar, gammelskogar och andra naturvärden, säger Natur och Miljös ordförande Christell Åström.

Natur och Miljö delar årligen ut ett naturvårdsdiplom till enskilda personer eller samfund som erkänsla för en märkbar insats som utförts för naturvård. Naturvårdsdiplomet instiftades under Miljöåret 1980. Bland tidigare års mottagare finns bl.a. Erik Wahlström, lärarparet Anita och Vollmar Rosengren.