vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Vinter mot det okaenda.jpg

Debattartiklar

Klarhet i avloppsreningen

Lena Avellan
12.09.2011 kl. 10:39

Skogscertifiering: Enighet om ny FSC-standard

Text: Bernt Nordman
01.02.2011 kl. 13:35

Vi vill att Östersjön ska bli renare

Lena Avellan
22.06.2010 kl. 12:29

Klimatpiloterna i Östra Nyland startar

25.11.2010 kl. 12:05
Natur och Miljös klimatäventyr har börjat. I dag träffas 12 pilotfamiljer från Östra Nyland för första gången i Topeliussalen i Sibbo. Familjerna kommer från Mäntsälä, Sibbo, Lovisa och Borgå.
I nästan två års tid kommer Klimatpiloterna i Östra Nyland att anta olika utmaningar med målet att minska sina växthusgasutsläpp. De får bekanta sig med lokala klimatsmarta möjligheter och får hjälp med att övervinna de svårigheter som alla som vill leva klimatvänligt stöter på. Deltagarna möts på olika ställen i Östra Nyland en gång per månad.

Klimatpiloterna består av singelhushåll, pensionärer, familjer med utflugna barn och barnfamiljer med 2-3 barn. Klimatpiloterna har hundar, katter, ponnyhästar, fiskar och annat. De är som folk är mest. Många är bekymrade för att de kör så mycket bil och många vet mycket om hur man lever klimatvänligt, men vill inte riktigt få till det i vardagen. Gemensamt för alla är att de vill försöka bli lite bättre och att de är villiga att berätta för resten av Svenskfinland hur man skall bära sig åt för att minska sin klimatpåverkan.

Klimatpiloterna i Östra Nyland är ett leaderfinansierat landsbygdsutvecklingsprojekt som förverkligas av Natur och Miljö.

Klimatpiloterna finns på Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Klimatpiloterna/149384408437276

I samband med startjippot öppnas klimatpiloternas webbsidor:
www.klimatpiloterna.fi