vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Varskedand(1).jpg

Ålands naturskola får elbil

06.02.2014 kl. 13:23
Det är åländska vindar som från och med fredagen för Ålands naturskola till eleverna. Genom att köra elbil vill Natur och Miljös naturskola inspirera andra till att ta steget mot grönare färder.
Ålands naturskola har investerat i en begagnad, men moderniserad eldriven skåpbil.

- Köp inte alltid nytt. Följ vårt exempel. Till och med vanliga bensindrivna bilar kan byggas om, förklarar naturskollärare Linda Valve.

Elbilen är en finsktillverkad skåpbil av märket Elcat Cityvan 202, årsmodell 2008. AkkuJukka, alias Jukka Järvinen, har bytt ut de gamla blybatterierna mot moderna litiumbatterier med ny laddningsteknik och anpassat inredningen efter naturskolans behov. Bilen laddas med miljömärkt el – huvudsakligen åländsk vindkraft.

- Tack vare bidrag av Ålandsbanken kan vi nu ta oss till skolornas närmiljöer på ett miljövänligt sätt, berättar Linda Valve stolt.

AkkuJukka har lång och mångsidig erfarenhet av Litiumbatteritekniken som har banat väg för elbilarnas frammarsch under de senaste åren. Han är inte knuten till någon särskild biltillverkare, utan konverterar konventionella bilar med bränslemotor till elbilar och skräddarsyr dem enligt kundernas behov.

 

Inbjudan
Kom och se elbilen, hör AkkuJukka berätta om alla finesser och få en glad start på dagen genom att träffa naturskollärare Linda Valve.
När
Fredagen den 7:e februari kl. 10.00.
Var
I Mariehamn, på parkeringsplatsen bakom Shell, mellan Servicegatan och Östra utfarten.

 

Mer information
Linda Valve, naturskollärare
Ålands naturskola
Tel: +358 45 27 00 318