vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Ispafonster(1).jpg

Miljökontakt mellan svensk- och finskspråkiga ungdomar

08.01.2013 kl. 11:21
Det är dags för årets största miljöevenemang för ungdomar Miljöaktionsdagarna – Ympäristötoimintapäivät, ett tvåspråkigt, riksomfattande evenemang som ger oss unga intresserade av miljö- och utvecklingsfrågor en möjlighet att träffas och samarbeta.
I år kommer Miljöaktionsdagarna dessutom för första gången att ha internationella deltagare från Danmark, Estland och Sverige. Tanken är att vi ska börja nätverka och arbeta tillsammans för det vi tror på: miljö- och utvecklingsfrågor.

Temat för miljöaktionsdagarna är i år En begränsad planet – en gränslös rörelse. Under ett veckoslut ordnas verkstäder där deltagarna får upptäcka och lära sig mer om bl.a. lokal klimataktivism, det fisklösa Östersjön, djurens rättigheter och skoldemokrati för att uppnå en mer miljövänlig skola. Miljöaktionsdagarna ordnas 1-3.2.2013 i Virdois, nu för den åttonde gången.

 

Miljöaktionsdagarna – Ympäristötoimintapäivät

När? 1-3.2.2013
Var? Ungdomscentret Marttinen i Virdois (100 km norr om Tammerfors)
För vem? 16-20-åringar intresserade av miljö- och utvecklingsfrågor

 

Huvudarrangörer för evenemanget är Natur och Miljö och Luonto-Liitto. Verkstäderna och programmet arrangeras i samarbete med Jordens vänner i Finland, BirdLife, Animalia, Eetti, Finlands Svenska Skolungdomsförbund, De Ungas Akademi och Dodo.

Representanter för media är varmt välkomna att besöka Miljöaktionsdagarna.
Kontakta oss gärna!

Mer information om evenemanget, samt program på www.miljoaktion.fi.

Maria Aroluoma
projektledare
tfn: 045 2700 312
 

Johanna Nyman
projektassistent
tfn: 045 8804460