vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Varskedand(1).jpg

Kan man leva klimatsmart på landsbygden i Svenskfinland?

19.04.2012 kl. 14:57
Natur och Miljös projekt Klimatpiloterna i Östra Nyland är på slutrakan. 13 familjer har i två års tid utmanats att minska på sina kolfotspår och nu får vi ta del av hur de lyckats. Natur och Miljö inbjuder till pressinfo på Porvoon Paahtimo, Mannerheimgatan 2, nere vid Borgå å, måndagen den 23.4 klockan 11.00. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.
På plats finns Klimatpilot Christina Grönroos och Projektledare Christel Lindblad. Då finns det en möjlighet att diskutera resultaten för kolfotspåruträkningen lite mer ingående, samt ställa frågor om varför det gått som det gått och vilka åtgärder som sänkt kolfotspåren och varför kolfotspåren i vissa fall har stigit.

Journalister är likaså hjärtligt välkomna till Klimatpiloternas slutjippo samma dag, måndagen den 23.4 på Kulturhuset Grand i Borgå, Biskopsgatan 28, kl. 18-20.30.  Då presenteras projektet och Klimatpiloternas kolfotspår, men framför allt är det lokalpolitikernas tur att bli utmanade. Under en paneldebatt ledd av Birgitta Ehrstén får beslutsfattare från Borgå, Sibbo och Lovisa svara på Klimatpiloternas och publikens frågor.
Mer om kvällsprogrammet i inbjudan som bifogas.

Mer information:
Christel Lindblad, projektledare, Natur och Miljö, tfn 045 2700 318, christel.lindblad(at)naturochmiljo.fi