vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Rodgulhorisont(1).jpg

Debattartiklar

Klarhet i avloppsreningen

Lena Avellan
12.09.2011 kl. 10:39

Skogscertifiering: Enighet om ny FSC-standard

Text: Bernt Nordman
01.02.2011 kl. 13:35

Vi vill att Östersjön ska bli renare

Lena Avellan
22.06.2010 kl. 12:29

Natur och Miljö fick debattglad ordförande

16.04.2012 kl. 11:30
Full av entusiasm och med ett stort leende tog Camilla Strandberg-Panelius i lördags över tyglarna för Natur och Miljö under förbundets årsmöte i Vasa.
Strandberg-Panelius efterträder Stig Johansson som avgår som förbundsordförande på grund av att han flyttar till Washington för att börja arbeta vid Världsbanken.

- Det här är kul. Vi ska jobba för stor öppenhet och inspirerande miljödebatter som leder vidare. Samtidigt ska vi försöka stärka vi-känslan och locka fler barnfamiljer och unga med i förbundet, säger Natur och Miljös nya ordförande Strandberg-Panelius.

Nu blåser det nordiska vindar på Natur och Miljö. Camilla Strandberg-Panelius har en mångårig erfarenhet av nordiskt miljösamarbete och är en stor vän av konstruktiv debattkultur.

- Jag vill koppla det lilla till det stora. Miljöfrågor får inte enbart vara högflygande ideal och vackra drömmar. De måste förankras här och nu, i varje människas vardag, anser Camilla Strandberg-Panelius.

Camilla Strandberg-Panelius är född och uppvuxen i Ekenäs, men bor idag i Helsingfors. Hon är agroforstmagister med miljövård som huvudämne. Strandberg-Panelius känner väl till Natur och Miljö. Hon har arbetat som naturskollärare och har i nio år suttit i förbundets styrelse. Till vardags arbetar Strandberg-Panelius som miljökonsult. För tillfället följer hon upp LIFE naturskyddsprojekt på uppdrag av EU-kommissionen. 

Mer information:
Camilla Strandberg-Panelius, ordförande, Natur och Miljö tfn 050 352 5658
Bernt Nordman, verksamhetsledare, Natur och Miljö, 045 2700313