vi_publicerar/pressmeddelanden
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Host myrdimma.jpg

Naturvårdsdiplomet 2009 till EKO-Trippen

17.12.2009 kl. 13:34
Natur och Miljö gav i dag årets Naturvårdsdiplom till arbetsgruppen bakom miljöpjäsen EKO-Trippen. Arbetsgruppen består av producent och skådespelare Åsa Nybo, producent och skådespelare Max Bremer, skådespelare Nina Kaipainen, musiker Kaarle Mannila, dramaturg Anders Slotte, ljusdesigner Mari Agge, ljustekniker Mirva Jantunen, scenograf Karmo Mende, hemsida Fredrik Willberg, illustrationer Sam Huber, faktaexpert och utställningsplanerare Emilia Runeberg, och regissör Joakim Groth.
EKO-trippen hade premiär i september 2008 och har visats för drygt 3000 skolelever. Pjäsen behandlar svåra frågor om människans förhållande till naturen och den katastrofala klimatförändringen.

-EKO-Trippen är ett praktexempel på att teater och andra konstformer kan spela en stor roll inom miljöfostran, säger Natur och Miljös ordförande Christell Åström. Även ett viktigt och allvarligt budskap kan gärna framföras med glimten i ögat, vilket EKO-Trippen lyckades med. EKO-Trippen har satsade också på att kanalisera det nyväckta miljöengagemanget genom att erbjuda publiken tips om vad var och en kan göra för vår gemensamma miljö.

Initiativtagaren bakom projektet, Åsa Nybo, vill rikta ett stort tack till skolorna som deltog i projektet samt bidragsgivarna.

-Föreställningen togs väl emot av den unga publiken. Det har varit ett stort nöje att uppleva ungdomarnas spontana reaktioner och tankar kring ämnet, säger Nybo.

Naturvårdsdiplomet har delats ut av Natur och Miljö sedan år 1980. Naturvårdsdiplomet ges som erkänsla för en märkbar insats som utförts för naturvård, till enskilda personer eller samfund. Bland tidigare mottagare finns Erik Wahlström (1989), Lärkkullastiftelsens kursgård (1991) samt lärarparet Anita och Volmar Rosengren (2008).

Mera information:

Christell Åström, ordförande, Natur och Miljö rf, tfn 040 7669179
Åsa Nybo, arbetsgruppen bakom EKO-Trippen, tfn 041 5268307