vi_publicerar
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Viporisnon.jpg

Skogsåret

Naturfotografen Heikki Willamos bok Skogsåret.

 

Vi säljer den prisbelönta boken för 20 euro + postningskostnader

Vänligen kontakta kansliet(at)naturochmiljo.fi för att beställa den. 

 

”Allt skulle ske just i den här skogen, under ett år”. Det var ramarna som Heikki Willamo satte för sin bok.

Skogsåret är en personlig, empirisk beskrivning av årscykeln i skogen och av en människas känslor i skogens stillhet. Willamo rörde sig i en 200 hektar stor, fredad skog i södra Finland.  Han fotograferade, undersökte skogen och dess arter, njöt av rofyllda skogsdagar och huttrade under iskalla månskensnätter medan han funderade på livet i skogen.

Bokens måleriska, svartvita fotografier har tagits under exakt ett år. Det svartvita lyfter på ett fascinerande och berörande sätt fram skogens skönhet, stämningen, samt den dramatiska kontrasten mellan ljus och skuggor.

 

Heikki Willamo (f 1952) verkar sedan 1982 som naturfotograf, författare och redaktör. Willamo är bosatt i Karislojo. Han har skrivit många barnböcker om djur, samt naturböcker – även i samarbete med andra naturfotografer. Boken Kaakkurin huuto gav Willamo WWF:s pris för årets naturbok år 1994.  År 2000 erhöll Willamo Finlands facklitterära författares hederspris. Han medverkade i boken Viimeiset vieraat – Elämää autiotalossa som var finalist i tävlingen Vuoden luontokirja 2010. Willamo har hålllit ett flertal fotoutställningar i Finland och utomlands.