vad_vi_gor/klimatpiloterna/deltagare
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/vagor_host.jpg

 

Klimatpiloterna är 13 frivilliga familjer från östra Nyland. Projektet är slut, resultaten är räknade och alla personer är avtackade. Informationen lever ändå vidare. 

"En gång Klimatpilot - Alltid klimatpilot". En del Klimatpiloter har inte "snackat färdigt än" och vi kanske syns i något sammanhang ännu.

Arja och Stephan

Arja Huotari och Stephan Gröndahl bor med sina två tonåriga barn i ett egnahemshus i Gesterby i Sibbo.

Vi har flyttat till Sibbo från Borgå för två år sen eftersom Stephan kommer ifrån Sibbo. Vi bor i ett nytt egnahemshus på landet. På fritiden sysslar vi fortfarande mycket med husbygge och trädgårdsarbete. Vi går på bio med ungarna, besöker vänner och släkt även i Sverige. Vår son spelar golf och dottern idkar bågskytte. Arja har 35 km till jobbet, Stephan har sitt jobb i Tavastehus och ungarna har 7 km till skolan i Nickby.Vi funderar en hel del på energifrågor. När vi byggde vårt hus granskade vi noga de olika värmesystemen och kom till den slutsatsen att jordvärme är det bästa alternativet av ekonomiska och miljösynpunkter. Under kallare årstider har vi också eld i kakelugnen dagligen. Vi sparar energi, sorterar avfall och min man har dieselbil. Men vi vet att vi kunde göra ännu mer än vad vi gör nu.

Klimatförändringen är oroväckande när man tänker på ungarnas framtid. Vi vill nog alla att våra barn skulle ha det bra att leva även i framtiden. Vi har funderat mycket på miljöfrågor och vet hur svårt det är att alltid göra rätt, för man kan se på frågor ur så många synvinklar.

Arja och Stephan