vad_vi_gor/klimatpiloterna/deltagare
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/vagor_host.jpg

 

Klimatpiloterna är 13 frivilliga familjer från östra Nyland. Projektet är slut, resultaten är räknade och alla personer är avtackade. Informationen lever ändå vidare. 

"En gång Klimatpilot - Alltid klimatpilot". En del Klimatpiloter har inte "snackat färdigt än" och vi kanske syns i något sammanhang ännu.

Cia och Kimmo

Cia Åström och Kimmo Korpela bor med sina tre barn i byn Box i Sibbo. Till familjen hör också häst, hundar och andra djur.

Vi är en ganska så vanlig fempersonersfamilj. Båda föräldrarna jobbar i Helsingfors och har tidvis ganska hektiska jobb. Barnens hobbyer är ridning, 4H- verksamhet och konstskola. Vi har ponnyn Bobby som binder rätt mycket av mammas och Kiras fritid. Därtill har vi två hundar som de båda äldre barnen också har ansvar för.
Mycket av vår fritid sker i närheten av hemmet.
Vårt stora dilemma (eller mitt) är att vi båda använder oss av bilar för att komma till arbetet. Detta styrs långt av minsta barnets dagistider och också av att bilen används delvis under arbetsdagen.

Jag tycker att vi innehar kunskapen hur man kunde leva klimatsmart, men märker hur man liksom glömmer bort det i vardagsrumban. Vi behöver helt tydligt motivering för att ta tag i saken.

Jag ser klimatförändringen som en del av den stora helheten av att vi slösar med naturresurser och inte klarar av att leva på ett hållbart sätt.
Cia