malgrupper/press
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/vagor_host.jpg

Linda Valve

Naturskollärare
Ålands naturskola
045 2700317

Jag jobbar sedan mitten av augusti 2012 som naturskollärare på Åland. Ålands naturskola är under uppbyggnad och tar emot de första pilotklasserna under våren 2013. Tills dess består jobbet alltså mer av projektledning än av undervisning. Det är en spännande utmaning att få vara med och skapa någonting nytt!

Jag är 33 år och har precis flyttat ”hem” till Åland igen, efter att ha flackat runt sedan jag tog studenten. Jag har hunnit bo i flere städer i Finland och några år i Bryssel och under den tiden har jag till en början studerat pedagogik och miljöpedagogik och jag har sedan arbetat bland annat med TV-program för barn, som individhandledare och som projektledare för olika utbildningsprojekt. Under många år har jag också dragit scouternas utekurser och ledarskapskurser. Mitt första riktiga uteundervisningjobb var ombord på Galeasen Albanus, där jag flera säsonger jobbat med lägerskolor, ungdomsseglingar och barnläger. Det är klart att skärgården och vattenmiljöer har en särskild plats i mitt hjärta.

Friluftsliv - i synnerhet att segla och vistas i skärgården är vad jag gillar också när jag är ledig. De senaste åren har äventyren blivit både större och mindre. Tillsammans med familjen rör vi oss inte lika snabbt, seglar inte lika långt och klättrar inte lika högt, men å andra sidan är upplevelsen när jag ser dottern äta insekter och ta sina första steg i blåbärsriset kanske det allra största äventyret. Det finns så mycket kvar att upptäcka!