malgrupper/medlem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Skrakungar.jpg

Transporter

Vi ordnar gemensam transport från Åbo. Till Åbo kan du komma med t.ex. tåg (www.vr.fi) eller buss (www.matkahuolto.fi).

Klockan 11 på lördagen hämtar Henrik Wrede deltagare från Åbo med sin bruna och gula museibuss årsmodell 1976.

Meddela på anmälningsblanketten om du vill stiga på museibussen vid Åbo centralstation eller Åbo busstation.

Från Åbo kör museibussen till Lenholm och efter exkursionen på Lenholm fortsätter bussen till Kirjais kursgård.

På söndag efter att förbundsmötet tagit slut kör museibussen från Kirjais kursgård till Åbo centralstation och Åbo busstation.

Busstransport turretur 10 euro/person.

Platsen

Förbundsmötet ordnas på Kirjais kursgård. Den är idylliskt belägen i Åbolands södra skärgård på ön Kirjais i omedelbar närhet till Kirjais by.

Kirjais kursgård uppfördes åren 1922-23 ursprungligen som folkskola för Kirjais samt de omkringliggande öarna. Adressen är Sarviksvägen 29, Pargas.

Kirjais kursgård ligger ca 14 km från Kyrkbacken i Nagu, ca 37 km från Pargas centrum och ca 62 km från Åbo. Det går bilväg ända fram till kursgården, men rutten från fastlandet till Nagu inkluderar en färja.

Bekanta dig med Kirjais kursgård här.

Natur och Miljö har reserverat övernattningsmöjligheter för natten mellan lördag och söndag på kursgården. Sovplatser finns inne i själva kursgården och i stugor på tomten.

Övernattningen kostar 30 euro/person. 

Mat

Natur och Miljö bjuder på lördag på fältlunch på Lenholm och på kaffe med tilltugg på Kirjais kursgård.

På söndag bjuder Natur och Miljö på morgonmål, lunch och kaffe.

Middagen på lördag kväll kostar 30 euro/person.

Anmäl dig senast 4.4.2019 här. 

Exkursion på Lenholmen

27 April 2019 kl. 12.00–14.00

Vi upplever ekhagar och strandängar på Lenholmens naturskyddsområde tillsammans med Kaj-Ove Pettersson som guidar oss längs naturstigen. Åbolands naturskola bjuder på lekfulla naturundersökningar.

Samling på parkeringsplatsen vid Lenholmens naturskyddsområde kl. 12.


Det bjuds på fältlunch åt den som anmält sig senast 4.4. OBS! Ta med egen tallrik och bestick! Man kan också ta med egen matsäck.

Naturstigens längd är två kilometer. Terrängen längs naturstigen är bergig och kuperad. Utrustning: täckande klädsel enligt väderlek, ordentliga skor.


Lenholm är beläget ca 9 km från Pargas centrum mot Nagu, invid Skärgårdsvägen. Naturskyddsområdet omfattar såväl kulturlandskap som lundar och strandängar samt berg. På hagmarkerna går det boskap på bete om somrarna. Bekanta dig med Lenholmens naturskyddsområde och kommunikationer här: www.utinaturen.fi/lenholm.
 

Exkursionen är ett samarbete mellan Natur och Miljö och Pargas Naturskyddsförening och ordnas i samband med Natur och Miljös förbundsmötesveckoslut i Pargas 27.-28.4. Mera information om veckoslutet här: www.naturochmiljo.fi/medlem.


Förhandsanmälan till Birthe Weijola (birthe.weijola(at)naturochmiljo.fi, 050 323 9037) senast 4.4., om du vill äta en gratis fältlunch. I annat fall är förhandsanmälan frivillig.Plats
Lenholmens naturskyddsområde
Skärgårdsvägen, Pargas

Arrangör
Natur och Miljö r.f.