malgrupper/medlem/din_miljodrom/varfor_
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Sommar Stellaria.jpg
 

Tillsammans är vi starka

Natur och Miljö är en gemenskap för personer med ett särskilt intresse för naturen och hållbarhetsfrågor. Vi delar drömmen om ett samhälle som respekterar naturen och värnar om den biologiska mångfalden, ett samhälle som inte slösar med naturresurser och som bevarar förutsättningarna för ett gott liv för kommande generationer.

Vi stöter ofta på beslut som strider med våra värderingar. Ibland handlar det om demokratiska beslut där majoriteten vill annorlunda. I bland är det kortsiktiga ekonomiska intressen som styr. Det skulle ändå inte behöva vara såhär. Nästa gång kan utgången vara i linje med våra värderingar, men det förutsätter att vi blir bättre på att samarbeta och hjälpa varandra.

Natur och Miljö är en medborgarorganisation som sedan år 1970 har kämpat för miljön i Svenskfinland. Idag har vi omkring 2500 personmedlemmar. Vi har ett nätverk av lokalföreningar och en riksorganisation som driver projekt och kampanjer. Just nu satsar Natur och Miljö särskilt på att utveckla nya sätt att hjälpa människor som på frivilligbasis vill jobba för miljön.