malgrupper/larare/undervisningsmaterial
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Skrakungar.jpg

Miljöjournalisten

Miljöjournalisten är ett läromedel som kombinerar journalistik och miljökunskap på ett nytt och fräscht sätt. Vi erbjuder det gratis till lärare i högstadier och gymnasier.

Som stöd för Miljöjournalisten har vi öppnat webbsidan www.miljojournalisten.fi med bl.a. länklistor för varje övning och tips för hur läromedlet kan utnyttjas i undervisningen. Beställningsinfo finns på webbsidan.

Miljöjournalisten har producerats av Natur och Miljö och Tidningen i skolan.

 

 

 

Kunskapsbanken för miljöansvar finns det samlat aktörer som främjar miljöansvar och arbetar med miljöfostran i Nyland samt deras serviceutbud. Se här: www.hyria.fi/osaamispankki/pa_svenska

Lek ditt namn

Ett kopieringsunderlag till en anpassningsbar lekmodell på naturskolvis.

Den här leken har vidareutvecklats vid Kvarkens naturskola, från en grundidé av Emma Hedberg och hennes kolleger vid Kolarängskolan i Sverige. Vi snappade upp i ett forum för fritidspedagoger 2017. Vi har fått en del efterfrågan på själva materialet, och väljer därför att dela det i den här formen.

 

Eleverna ska alltså utföra ett uppdrag per bokstav i sitt namn. Olika långa namn har vi löst så att eleven markerar (t.ex. med hjälp av ett naturföremål i en låda) när hen är klar med sitt förnamn. Sedan fortsätter hen med övriga namn. Hos oss fungerar leken som en isbrytar i början av en vintertemadag.

 

Självklart kan du också leka andra ord. Övningen kan anpassas till ett specifikt tema (t.ex. träd, vatten, finskans ord eller matematik). Ta gärna kontakt med oss om du gjort en egen utveckling- och dela den vidare till andra pedagoger!