malgrupper/larare/undervisningsmaterial
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/755_120_tickor.jpg

Miljöjournalisten

Miljöjournalisten är ett läromedel som kombinerar journalistik och miljökunskap på ett nytt och fräscht sätt. Vi erbjuder det gratis till lärare i högstadier och gymnasier.

Som stöd för Miljöjournalisten har vi öppnat webbsidan www.miljojournalisten.fi med bl.a. länklistor för varje övning och tips för hur läromedlet kan utnyttjas i undervisningen. Beställningsinfo finns på webbsidan.

Miljöjournalisten har producerats av Natur och Miljö och Tidningen i skolan.

 

 

 

Kunskapsbanken för miljöansvar finns det samlat aktörer som främjar miljöansvar och arbetar med miljöfostran i Nyland samt deras serviceutbud. Se här: www.hyria.fi/osaamispankki/pa_svenska

Bella Barkborres skogsbok

Natur och Miljös nya handbok för barn bjuder på fakta i lämpliga portioner och vackra tecknade bilder.

Målgrupp: barn

Text: Emilia Nordling

Illustrationer: Cara Knuutinen

Sidantal: 25

Pris: 5 €/st, inkl. postning inom Finland. 
Lärare: Vill du beställa många böcker (t.ex. en klassuppsättning), får du 10 st för 30 € eller 20 st för 50 € inkl. postning inom Finland. För tillfället skickar vi inte beställningar utomlands.

 

Beställningsblanketten hittar du här.

 

 

Bella Barkborre talar direkt till barn i lågstadieåldern och för dem med ut på upptäcktsfärder i olika skogstyper. Barnen lär sig känna igen många arter, men får samtidigt en insyn i att värdet av en skog inte enbart kan mätas i pengar eller stockar. Värdet för oss alla finns i artrikedomen och variationen i naturskogarna.

Texten som är skriven av biologen Emilia Nordling är kryddad med roliga fakta om skogsnaturen. De fina teckningarna av Cara Knuutinen, som också har illustrerat böckerna om Saga Blom, hjälper barnen att känna igen djur och växter som de stöter på.

Boken är tryckt på vattenfast papper (man kan alltså ta med den ut i skogen även om det regnar) och spiralbunden.

Bella Barkborres skogsbok går att beställa från Natur och Miljös kansli. Luckan i Helsingfors (Simonsgatan 8) säljer också boken.