malgrupper/larare/freshabit
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Sommar skogsstjärna.jpg

Kontakt

 

Julia Scheinin

projektledare (Natur och Miljö
045 8804480                                                

 

Maria Svens

ansvarar för projektets österbottniska del

045 3296220

 

E-post: fornamn.efternamn( at )naturochmiljo.fi

 

Frågor gällande fakturering kan riktas till kansliet i Helsingfors: 

(09) 6122 290, kansliet( at )naturochmiljo.fi 

 

 

 

Aktuellt

Fortbildningar för lärare

 

Önskar du en fortbildning i din egen region? Kontakta julia.scheinin@naturochmiljo.fi

Freshabit LIFE IP

 

Natur och Miljö medverkar i EU Life IP-projektet Freshabit, vars målsättning är att förbättra livsmiljön för vattenarterna i olika vattendrag i Finland. Särskild vikt läggs på flodpärlmusslan och på att förbättra vandringsmöjligheterna för fiskar. Projektet, som koordineras av Forststyrelsen, vill också ge dem som bor vid vattendraget kännedom om sin lokala å. Vår uppgift inom projektet är att utveckla naturskolprogram för åk 5-6 och åk 7-9. Läs mera om projektet på Forststyrelsens sidor!

 

Naturskolan Uttern koordinerar Natur och Miljös del av projektet. Fokus ligger i Västra Nyland på Svartån och Kisko å, i Österbotten på Blomträsket-Isojoki samt Esse å.

Projektets broschyr hittar du här!

 

Undervisningsmaterial

 

Vårt undervisingsmaterial En djupdykning i sötvatten är i första hand riktat till andra naturskolor. Du som arbetar som lärare kan dock också använda dig av övningarna.

Materialet består av en manual med beskrivningar av olika aktiviteter för såväl barmarkstid som vinter. Till manualen hör kopieringsunderlag för de nämnda aktiviteterna. Skriv ut och använd så som du vill! Tänk dock på att referera till originalet (eller den källa som nämns i manualen) ifall du väljer att sprida materialet vidare.

Dela gärna dina erfarenheter av manualen i sociala medier! Vi uppskattar att du använder #freshabit #endjupdykningisötvatten för detta ändamål.

 

Material för lägerskolor

 

Vi har också översatt WWFs material för lägerskolor till svenska. Här kan du ladda ner Äventyr i vattnets rike.

 

Dessutom har WWF utvecklat två appar för undervisningen vid sötvatten. Titta närmare på dem här (beskrivningen endast på finska, men apparna finns också på svenska och engelska).