malgrupper/larare
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Var grasalar1.jpg

Aktuellt

 

Naturskoldagar i coronatider.

Läs mer i våra nyheter.

Publikationer för barn/unga

Följ med våren för barn

Följ med våren och upptäck naturen.

Syväsukellus makeaan veteen

Ulko-opetusta järven ja joen rannalla.

En djupdykning i sötvatten

Utomhuspedagogik vid sjö och å

Lek ditt namn

Ett kopieringsunderlag till en anpassningsbar lekmodell på naturskolvis.

Redo att blöta ner dig?

Freshabit LIFE-projektets broschyr innehåller en beskrivning av projektets pedagogiska del, samt artkort för undervisning vid sötvatten. Esite löytyy myös suomeksi.

Se våra undervattensvideor

Hur ser en död botten ut? Se vem som bor var och varför. Natur och Miljö har producerat 10 undervattensvideor i samarbete med biologilärare. De är filmade på olika håll i Svenskfinland. De finns på Yles undervisningssajt Vetamix - färdiga att använda av lärare och elever!

 

Lek ditt namn

Ett kopieringsunderlag till en anpassningsbar lekmodell på naturskolvis.

Den här leken har vidareutvecklats vid Kvarkens naturskola, från en grundidé av Emma Hedberg och hennes kolleger vid Kolarängskolan i Sverige. Vi snappade upp i ett forum för fritidspedagoger 2017. Vi har fått en del efterfrågan på själva materialet, och väljer därför att dela det i den här formen.

 

Eleverna ska alltså utföra ett uppdrag per bokstav i sitt namn. Olika långa namn har vi löst så att eleven markerar (t.ex. med hjälp av ett naturföremål i en låda) när hen är klar med sitt förnamn. Sedan fortsätter hen med övriga namn. Hos oss fungerar leken som en isbrytar i början av en vintertemadag.

 

Självklart kan du också leka andra ord. Övningen kan anpassas till ett specifikt tema (t.ex. träd, vatten, finskans ord eller matematik). Ta gärna kontakt med oss om du gjort en egen utveckling- och dela den vidare till andra pedagoger!