kontakt
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Var grasalar1.jpg

Natur och Miljös kansli


Natur och Miljö rf

Annegatan 26, 4:e vån.

00100 Helsingfors

(09) 6122 290

 

kansliet (at) naturochmiljo.fi

 

 

Följ Natur och Miljö i sociala medier!

 

@NaturochMiljö på Facebook

 

@NaturMiljo på Twitter

 

@Natur och Miljö rf på Youtube

Magnus Östman

Chefredaktör
tidningen Finlands Natur
045 2700 319

Det är jag som håller i de flesta trådar när det gäller tidningen Finlands Natur. Att jobba som chefredaktör för Natur och Miljös tidskrift är intressant och omväxlande. Här ingår att planera kommande tidningars innehåll, att kontakta medarbetare och få dem att skriva och fotografera, att själv skriva och fota, att sätta ihop bilder och texter till en fungerande helhet och slutligen att skicka hela rasket till tryckeriet.

Tidigare har jag jobbat både med forskning och undervisning inom miljöbiologi vid Åbo Akademi. Till utbildningen är jag miljöbiolog med inriktning på brackvattenmiljön.

Trots att jag numera känner mig mer som journalist än biolog försöker jag verka som åtminstone amatörbiolog under fritiden. Jag håller på med fjärilsinventeringar varje sommar, skådar fåglar, botaniserar och naturfotograferar en hel del. Det här är ett bra komplement till det redaktionella skrivbordsjobbet.

Att aktivt upprätthålla sina praktiska naturkunskaper är viktigt i ett arbete där skyddet av naturen är det centrala. Skärgården, skogarna och kulturlandskapen i Svenskfinland är viktiga för mig och att jobba med skyddet av dessa på Natur och Miljö känns naturligt!