hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Vinter talgoxar.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 4/2019  kommer med vinterstämning: djurspår i nyfallen snö, skridskoåkning över glänsande havsisar och djur som byter till vacker vinterskrud. Vi granskar också internet ur miljösynvinkel och ger tips om ekologiska alternativ vid husbyggen och renoveringar.

En del av artiklarna hittar du i Finlands Naturs webbarkiv,  men om du vill läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

Inga händelser på kommande

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Exkursion på Lenholmen

27 April 2019 kl. 12.00–14.00

Vi upplever ekhagar och strandängar på Lenholmens naturskyddsområde tillsammans med Kaj-Ove Pettersson som guidar oss längs naturstigen. Åbolands naturskola bjuder på lekfulla naturundersökningar.

Samling på parkeringsplatsen vid Lenholmens naturskyddsområde kl. 12.


Det bjuds på fältlunch åt den som anmält sig senast 4.4. OBS! Ta med egen tallrik och bestick! Man kan också ta med egen matsäck.

Naturstigens längd är två kilometer. Terrängen längs naturstigen är bergig och kuperad. Utrustning: täckande klädsel enligt väderlek, ordentliga skor.


Lenholm är beläget ca 9 km från Pargas centrum mot Nagu, invid Skärgårdsvägen. Naturskyddsområdet omfattar såväl kulturlandskap som lundar och strandängar samt berg. På hagmarkerna går det boskap på bete om somrarna. Bekanta dig med Lenholmens naturskyddsområde och kommunikationer här: www.utinaturen.fi/lenholm.
 

Exkursionen är ett samarbete mellan Natur och Miljö och Pargas Naturskyddsförening och ordnas i samband med Natur och Miljös förbundsmötesveckoslut i Pargas 27.-28.4. Mera information om veckoslutet här: www.naturochmiljo.fi/medlem.


Förhandsanmälan till Birthe Weijola (birthe.weijola(at)naturochmiljo.fi, 050 323 9037) senast 4.4., om du vill äta en gratis fältlunch. I annat fall är förhandsanmälan frivillig.Plats
Lenholmens naturskyddsområde
Skärgårdsvägen, Pargas

Arrangör
Natur och Miljö r.f.