hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/frostfjaril_host.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 3/2019 inspirerar till höstvandringar i skog och mark, till att äta mer strömming och till ett liv utan egen bil. För den som bor i hög- eller radhus kan miljövänlig bergvärme vara ett alternativ till dyr fjärrvärme som producerats med fossila bränslen.

En del av artiklarna hittar du i Finlands Naturs webbarkiv,  men om du vill läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

Inga händelser på kommande

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Naturskollärare vid Naturskolan Uttern (vikariat)

09.10.2019 kl. 10:00
Vi lediganslår ett vikariat för den ena naturskolläraren som kommer att vara moderskapsledig under år 2020.

Naturskolan Uttern är Finlands äldsta naturskola och en av Natur och Miljös fyra naturskolor. Naturskolan erbjuder uteundervisning i naturen för daghem och skolor i västra Nyland i huvudstadsregionen. Vi arbetar på svenska.

Naturskolan Uttern har två fast anställda naturskollärare. Vi lediganslår nu ett vikariat för den ena naturskolläraren som kommer att vara moderskapsledig under år 2020. Som vikarie sköter du bland annat Natur och Miljös andel av Life IP-projektet Freshabit som sprider kunskap om sötvattensnaturen i Finland.

Vi söker en person med

  • Lämplig pedagogisk utbildning (slutskedet av studier räcker)
  • Gedigen kunskap om sötvattensnaturen i Finland
  • Erfarenhet av att leda grupper av barn i åldern 5–12
  • Ett brinnande intresse för uteundervisning och miljöpedagogik
  • Förmåga att axla projektledaransvar och sköta administrativa uppgifter

Anställningen inleds den 1.12.2019 eller enligt överenskommelse. Vi behöver en vikarie i minst ett år. Vi erbjuder heltidsarbete, men låt oss veta om du föredrar deltidsanställning. Ett alternativ för oss är att anställa två personer på deltid.

Naturskolläraren arbetar mycket utomhus. Naturskolan Utterns kontor och lagerutrymme finns i Sjundeå. Undervisningsmiljöerna finns runtom i västra Nyland, så naturskolläraren måste ha körkort och tillgång till bil. Resor i arbetet ersätts (kilometerersättning + dagtraktamente). I våra anställningar följer vi ramavtalet mellan PALTA och ERTO.

Skicka in en fritt formulerad arbetsansökan med CV och löneanspråk senast den 31.10.2019 till verksamhetsledare Bernt Nordman, e-post rekrytering@naturochmiljo.fi

Frågor under kontorstid till naturskollärare Julia Scheinin, tfn 045 8804480. Mera info på webbsajten och på sociala medier @naturskolanuttern.