Matlagningskurs i naturen - Kopparnäs
Kopparnäs
Välkommen med på en matlagningskurs i naturen med Natur och Miljö och Marthaförbundet på lördag 15.6 i Ingå. Kursen tar dig på en smakresa från strandkant till Östersjön och ger dig tips på hur du kan utnyttja både strandväxter och Östersjöfisk i den vardagliga matlagningen.
På lördag tillreds maten på det vackra friluftsområdet i Kopparnäs, Ingå tillsammans med Marthaförbundet, Natur och Miljö och Daniela Andersson.
Om arrangörerna
Natur och Miljö är verksamma med kampanjen ’Från skog till hav – naturbaserade lösningar för ett renare Östersjön’, där en del av projektet tangerar den mångsidiga nyttan av strandväxter. Många av de finska strandväxterna kan utnyttjas i bland annat matlagning.
Marthaförbundet är verksamma med projektet ’Östersjöfisk åt alla’, vars syfte är att öka allmänhetens intresse för Östersjöns outnyttjade fiskarter, så kallade smartfiskar. Smartfisk är närproducerat, klimatsmart och lokal mat.
Kurser
Matlagning i naturen tillsammans med Filip Stenius, krögare och expert på skräpfisk
Måndag 10.6 kl. 17-20 på Fölisön, Helsingfors
Adress: Festplan, Fölisövägen 15, 00250 Helsingfors
Matlagning i naturen tillsammans med Daniela Andersson, matentusiast, kokboksförfattare, fotograf och mångsysslare i mediabranschen
Lördag 15.6 kl. 11-14 i Kopparnäs friluftsområde, Ingå
Adress: Bergudden, Kallioniemi 21, 10160 Inkoo
Daniela har bland annat medverkat i produktionen av boken Tack för maten, mamma! och Det här är min mat. Läs mer om henne här.
Anmälning
Observera att kurserna ordnas utomhus vid en grillplats.
Kursen ordnas också på Fölisön, Helsingfors måndag 10.6. Du kan anmäla dig till den via samma länk.
Kursen är avgiftsfri. Matlagningskurserna rymmer 20 personer per tillfälle. Anmälan har stängt men om du önskar få en plats till Ingå, kontakta arrangörerna!
Har du frågor? Kontakta Natur och Miljös kommunikatör Sandra Weckström på sandra.weckstrom@naturochmiljo.fi.