Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Varma mackor

Foto: Beanit
Foto: Beanit

Ingredienser:

Ingredienser

8 rost- eller rågbrödsskivor

1 paket (á 250 g) Beanit Härkäpapumurua, naturell

2 tsk olja

1 msk tacokrydda

1 msk söt chilisås

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

1 tsk ananasbitar

2 dl rivenost

2 ägg

1 dl majonnäs

(rucola)

Tillredning:

Bred ut brödskivorna på ett bakplåtspapper

Stek bondbönssmulorna i olja. Tillsätt tacokryddan, chilisåsen, tomatpyreen och vatten. Låt koka upp och sjuda en stund. Fördela blandningen på mackorna.

Sila bort ananassaften och skär i mindre bitar vid behov. Strö ananasbitarna på bröden.

Separera äggvitan från äggulan. Blanda den rivan osten, äggulorna och majonnäsen sinsemellan. Vispa äggvitan till fast skum och blanda försiktigt i oströran. Fördela blandningen på bröden.

Sätt i ugnen i 250 °C för ca 6 min, eller tills bröden fått en aning färg. Färdigställ bröden med lite rucola på. De varma mackorna passar bra som mellan- eller kvällsmål.

Det här är ett recept av Beanit.

Taggar