Varma mackor
Ingredienser
8 rost- eller rågbrödsskivor
1 paket (á 250 g) Beanit Härkäpapumurua, naturell
2 tsk olja
1 msk tacokrydda
1 msk söt chilisås
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk ananasbitar
2 dl rivenost
2 ägg
1 dl majonnäs
(rucola)
Tillredning:
Bred ut brödskivorna på ett bakplåtspapper
Stek bondbönssmulorna i olja. Tillsätt tacokryddan, chilisåsen, tomatpyreen och vatten. Låt koka upp och sjuda en stund. Fördela blandningen på mackorna.
Sila bort ananassaften och skär i mindre bitar vid behov. Strö ananasbitarna på bröden.
Separera äggvitan från äggulan. Blanda den rivan osten, äggulorna och majonnäsen sinsemellan. Vispa äggvitan till fast skum och blanda försiktigt i oströran. Fördela blandningen på bröden.
Sätt i ugnen i 250 °C för ca 6 min, eller tills bröden fått en aning färg. Färdigställ bröden med lite rucola på. De varma mackorna passar bra som mellan- eller kvällsmål.
Det här är ett recept av Beanit.