Svamppaj med Delihavre™
6-8 pers.
45 min
Ingredienser:
- 1 påse Delihavre™ Svamp-Tryffel
- 500 g laskostettua pakastevoitaikinaa (ei levyjä)
- 3 gränar timjami eller rosmarin
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk gräddfil
- 8 dl svampar (t.ex. kanttareller eller trattkanttareller)
- (getost och rödlök)
Tillredning:
- Ta fram degen för att tina upp. Ställ ugnen på 200°C.
- Rensa svamparna och skär dem i passliga bitar. Stek svamparan på en varm och torr stekpanna några minuter, tills det inte mera kommer någon vätska. Tillsätt smör eller olja och Delihavret™.
- Skala och hacka vitlöksklyftan. Lossa timjamsbladen eller finfördela rosmarinen. Blanda ner dem med gräddfilen, saltet och pepparn.
- Kavla ut smördegen på ett bakplåtspappersark till en tunn skiva. Bred ut gräddfilsblandningen på degen. Tillsätt ifall du vill getost- eller rödlöksskivor. Grädda i ugnen ca 20 min i ugnens nedre del. Ta ut pirogen från ugnen och strö över Delihavret™ och svamparna och grädda ännu i ugnen ytterliga 10 min.
Det här är ett recept av Gold & Green.