Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Tempe bowl

En vegansk pokebowl i regnbågens färger med tempe gjord på bondböna.
Tid: 30 min. Portioner: 2-3

Ingredienser

Foto: Jalofoods

250 g Jalotempe

200 g champinjoner

1 avokado

1 påse salladsmix

1 polkabeta eller 4 rädisor

100 g edamamebönor

1 paket hummus

1/2 granatäpple

Balsamico

Teriyakisås eller hoisinsås

Rostade solros- och sesamfrön

Färsk koriander

Gör så här

1. Skiva och stek svampen gyllenbrun i en stekpanna med lite olja. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan så länge.

2. Koka edamamebönorna enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Tvätta polkabetan eller rädisorna och gröp ur avokadon. Skiva dem i lagom stora bitar. Kärna ur granatäpplet.

4. Blanda balsamico och lönnsirap i en liten skål. Rosta solros- och sesamfröna i en torr stekpanna.

5. Skär tempe i skivor och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med lite olja. Tillsätt sedan teriyaki- eller hoisinsås och låt puttra en stund på eftervärme. Krydda med salt och peppar.

6. Sätt ihop din tempe bowl. Börja med salladen och sedan de olika fyllningarna. Toppa med balsamicoblandningen, färsk koriander och rostade solros- och sesamfrön.

Det här är ett recept av Jalofoods.

Taggar