Tempe bowl
En vegansk pokebowl i regnbågens färger med tempe gjord på bondböna.
Tid: 30 min. Portioner: 2-3
Ingredienser
250 g Jalotempe
200 g champinjoner
1 avokado
1 påse salladsmix
1 polkabeta eller 4 rädisor
100 g edamamebönor
1 paket hummus
1/2 granatäpple
Balsamico
Teriyakisås eller hoisinsås
Rostade solros- och sesamfrön
Färsk koriander
Gör så här
1. Skiva och stek svampen gyllenbrun i en stekpanna med lite olja. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan så länge.
2. Koka edamamebönorna enligt instruktionerna på förpackningen.
3. Tvätta polkabetan eller rädisorna och gröp ur avokadon. Skiva dem i lagom stora bitar. Kärna ur granatäpplet.
4. Blanda balsamico och lönnsirap i en liten skål. Rosta solros- och sesamfröna i en torr stekpanna.
5. Skär tempe i skivor och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med lite olja. Tillsätt sedan teriyaki- eller hoisinsås och låt puttra en stund på eftervärme. Krydda med salt och peppar.
6. Sätt ihop din tempe bowl. Börja med salladen och sedan de olika fyllningarna. Toppa med balsamicoblandningen, färsk koriander och rostade solros- och sesamfrön.
Det här är ett recept av Jalofoods.