Snabb ärtsoppa
Ett lättlagat och snabbt recept på ärtsoppa med torkade ärter i halvor. Om du har skinkan som ett tillbehör kan den som vill äta vegetariskt.
Tid: 1-1 1/2 h. Portioner: 6
Ingredienser
4 dl halva torkade ärtor
2 morötter
1 bit (cirka 80 g) rotselleri
1 tsk mejram
1 tsk timjan
1⁄2 tsk salt
1 l vatten
1⁄2 rödlök
100 g rökt skinka eller kalkon
Gör så här
1. Skala och ansa morötterna och rotsellerin. Skär i bitar.
2. Lägg ärthalvorna i en sil och skölj under kallt vatten.
3. Lägg ärter, morötter, rotselleri och kryddor i en kastrull. Häll vattnet över.
4. Koka i cirka 45 minuter på svag värme. Smaka av med salt.
5. Hacka rödlöken fint och skär skinkan i bitar. Lägg upp i skålar och låt var och en plocka rödlök och skinka på soppan.
Det här är ett recept av Marthaförbundet.