Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Snabb ärtsoppa

Ett lättlagat och snabbt recept på ärtsoppa med torkade ärter i halvor. Om du har skinkan som ett tillbehör kan den som vill äta vegetariskt.
Tid: 1-1 1/2 h. Portioner: 6

Ingredienser

Foto: Marthaförbundet, Karin Lindroos
Foto: Karin Lindroos, Marthaförbundet

4 dl halva torkade ärtor

2 morötter

1 bit (cirka 80 g) rotselleri

1 tsk mejram

1 tsk timjan

1⁄2 tsk salt

1 l vatten

1⁄2 rödlök

100 g rökt skinka eller kalkon

Gör så här

1. Skala och ansa morötterna och rotsellerin. Skär i bitar.

2. Lägg ärthalvorna i en sil och skölj under kallt vatten.

3. Lägg ärter, morötter, rotselleri och kryddor i en kastrull. Häll vattnet över.

4. Koka i cirka 45 minuter på svag värme. Smaka av med salt.

5. Hacka rödlöken fint och skär skinkan i bitar. Lägg upp i skålar och låt var och en plocka rödlök och skinka på soppan.

Det här är ett recept av Marthaförbundet.

Taggar