Pyttipanna med bondböna
En enkel och fräsch vegetarisk pyttipanna med bondbönsstrimlor som serveras tillsammans med en god senap. Tid: ca 1 h. Portioner: 3-4.
Ingredienser
1 paket Beanit® bondbönssmulor (250 g)
1 msk olja
6 st nypotatisar
3 st färska morötter
Övriga grönsaker enligt egen smak, t.ex. sparris
1 rödlök, fin hackad
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, malet
½ dl vår- eller gräslök, hackad
4 msk senap (t.ex Dijon)
Gör så här
1. Skala potatis och morötter. Koka dem i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär dem sedan i små kuber. Du kan med fördel koka grönsakerna föregående dag.
2. Hacka rödlöken.
2. Stek bondbönssmulorna knapriga i olja och tillsätt därefter potatisarna, morötterna och rödlöken samt eventuellt andra grönsaker efter smak. Krydda med salt och peppar.
3. Strimla vår- eller gräslök och strö över pyttipannan. Servera med en god senap.
Det här är ett recept av Beanit.