Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Krämig tomatpasta med bondböna

En lättlagad och krämig pastarätt med bondbönsstrimlor och cocktailtomater. Tid: 30 min. Portioner: 4.

Det här receptet provade Alva, Kheelan och Fanny från 4H för första gången i filmen: Bättre med Bönor - Hur smakar bondböna?

Ingredienser

Foto: Från filmen "Bättre med Bönor - Hur smakar bondbönor?"

300 g växtproteinstrimlor av bondböna

1 hackad gul lök

1 paket tomatkross

1 ask körsbärstomater

1/2 kruka färsk basilika

2 dl matlagningsgrädde

Ca 1 dl parmesanost

Salt & peppar

Pasta till 4 personer

Gör så här

1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull (glöm inte att salta vattnet).

2. Hacka löken och dela körsbärstomaterna i halvor.

3. Fräs löken i lite olja i en stekpanna. Häll i bondbönsstrimlorna när löken har mjuknat och fräs ytterligare i någon minut.

4. Häll i tomatkross och matlagningsgrädde i stekpannan. Låt puttra i cirka 10-15 min.

5. Måtta upp pasta till fyra personer och häll ned i kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka enligt anvisningarna på förpackningen.

6. Strimla basilikabladen grovt och tillsätt dem i såsen mot slutet av koktiden.

7. Häll av pastavattnet när pastan har kokat färdigt och rör ned pastan i såsen. Ta bort stekpannan från spisplattan.

8. Riv parmesan och rör ned i såsen. Smaka av med salt och peppar samt toppa med några blad basilika och eventuellt lite mer parmesan.

Taggar