Krämig tomatpasta med bondböna
En lättlagad och krämig pastarätt med bondbönsstrimlor och cocktailtomater. Tid: 30 min. Portioner: 4.
Det här receptet provade Alva, Kheelan och Fanny från 4H för första gången i filmen: Bättre med Bönor - Hur smakar bondböna?
Ingredienser
300 g växtproteinstrimlor av bondböna
1 hackad gul lök
1 paket tomatkross
1 ask körsbärstomater
1/2 kruka färsk basilika
2 dl matlagningsgrädde
Ca 1 dl parmesanost
Salt & peppar
Pasta till 4 personer
Gör så här
1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull (glöm inte att salta vattnet).
2. Hacka löken och dela körsbärstomaterna i halvor.
3. Fräs löken i lite olja i en stekpanna. Häll i bondbönsstrimlorna när löken har mjuknat och fräs ytterligare i någon minut.
4. Häll i tomatkross och matlagningsgrädde i stekpannan. Låt puttra i cirka 10-15 min.
5. Måtta upp pasta till fyra personer och häll ned i kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Strimla basilikabladen grovt och tillsätt dem i såsen mot slutet av koktiden.
7. Häll av pastavattnet när pastan har kokat färdigt och rör ned pastan i såsen. Ta bort stekpannan från spisplattan.
8. Riv parmesan och rör ned i såsen. Smaka av med salt och peppar samt toppa med några blad basilika och eventuellt lite mer parmesan.