Bondbönsbolognese
En klassisk och smakrik bolognese med bondbönekross istället för kött. Att göra en vegetarisk köttfärssås är ett enkelt sätt att börja äta mer vegetariskt hemma. Tid: 1 h. Portioner: 4
Ingredienser
1 dl kross på bondböna
4 dl vatten
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 bit palsternacka
1 bit rotselleri
500 g tomatkross
2 msk olja
1 tsk farinsocker
1 tsk balsamvinäger
2 tsk basilika
1 tsk oregano
Gör så här
1. Koka upp 4 dl vatten och blötlägg bondbönekrosset i vattnet i 20 minuter. Sila bort vattnet om det inte sugits upp av bondbönekrosset.
2. Skala rotfrukter och lök. Finhacka lök och tärna rotsakerna fint eller riv grovt på rivjärn.
3. Fräs rotsaker och lök i olja. Tillsätt bondbönekrosset, tomatkross och kryddor.
4. Låt puttra i 20 minuter. Servera till pasta.
Det här är ett recept av Marthaförbundet.