Ärtfalafel
Hemmagjord falafel med gula eller gröna torkade ärter.
Det blir cirka 20 stycken. Tid: 1 1/2 h
Ingredienser
![](/site/assets/files/2869/marthaforbundet_-_karin_lindroos_-_artfalafel-1.195x0-is-u1i0s1q90f1.jpg)
Foto: Karin Lindroos
250 g torkade ärter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 dl persilja
3 msk vetemjöl
rybsolja att steka i
Gör så här
1. Blötlägg ärterna i 8–10 timmar.
2. Koka ärterna 30 minuter.
3. Skala löken och vitlöken.
4. Kör ärter, lök och kryddor till en jämn smet. Blanda i vetemjöl. Låt degen vila en stund i kylskåpet.
5. Forma bollar med händerna och stek i rikligt med olja så falafelbullarna blir gyllenbruna.
6. Servera som plock med exempelvis en chutney eller fyll pitabröd med falafelbullarna.
Det här receptet är av Marthaförbundet.