Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Morotskaka

Tid: 2 timmar
Portioner: 10

Ingredienser

Foto: Karviaisten tila
Foto: Karviaisten tila

3 ägg
2 dl socker
4 dl Voima-Papu bondbönsmjöl
1 tsk soda
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kardemumma
2 tsk kanel
1,5 dl rapsolja
5 dl riven morot
1,5 dl vätska (vatten eller mjölk)

Glasyren

2 dl florsocker
1 tsk vanillinsocker
200 g naturell färskost
100 g smör/kokosfett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en form som är ca 25 cm i diameter med bakplåtspapper.
  2. Vispa socker och ägg pösigt.
  3. Riv morötterna och rör sedan ned morötterna och oljan i smeten.
  4. Blanda först de torra ingredienserna för sig och rör sedan ned dem i smeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda 45–50 min i ugnen. Låt kakan sedan svalna. (Du kan med fördel göra kakan redan dagen innan)
  6. Gör glasyren: blanda först de torra ingredienserna och rör sedan ned färskosten och fettet. Blanda väl. Bre glasyren på kakan, dekorera och låt glasyren stelna innan servering. Sedan är det bara att njuta!


Det här är ett recept av Karviaisten tila.

Taggar