hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Kuusamoruska2.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 3/2017: följ med på höstvandring i Seitseminen nationalpark djupt i Birkalands skogar. Vi uppmärksammar också torskens prekära situation i Östersjön och blyhaglen som gör örnarna sjuka. En god miljönyhet är de optiska vitmedel som Åbo Akademis forskare kunnat framställa av träavfall.

En del av detta hittar du i Finlands Naturs webbarkiv, vill du läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

25.11
Bergkullas miljövänliga energilösningar Leif Nordqvist berättar om sina erfarenheter av ett solkraftverk för produktion av el, solfångare för produktion av varmvatten, samt välisolerade hus för att minimera energiåtgången.
14.04
Förbundsmöte 2018 Natur och Miljös medlemmar samlas till förbundsmöte.

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Bergkullas miljövänliga energilösningar

25 November 2017, 13:30 - 15:00

Undrar du hur du kunde utnyttja solen för att värma ditt hem och ditt kranvatten, samt producera din egen el? Kom och bekanta dig med energilösningarna i Bergkullahusen. De har ett solkraftverk för produktion av el, solfångare för produktion av varmvatten, samt välisolerade hus för att minimera energiåtgången. Leif Nordqvist berättar om sina erfarenheter. Vi bjuder på fika och intressanta diskussioner.

Välkommen!

Anmäl dig senast 22.11.2017 här.

Obs. obligatorisk förhandsanmälan pga. begränsat utrymme.

 

Solträffen ordnas i samarbete med Ålands Natur och Miljö.

 

Läs om energilösningarna i Bergkullahusen här.

 

Solsvarkampanjen finansieras av Svenska litteratursällskapet i Finland: Ingrid, Margit och Henrik Höijers donationsfond II, Otto A. Malms donationsfond, Stiftelsen Tre Smeder, William Thurings stiftelse och Bergkullastiftelsen.Plats
Storhuset på Bergkulla
Hamnsundsvägen 523, Bertbyvik,
22430 Saltvik
Arrangör
Natur och Miljö r.f.
Tidpunkter