hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/vitsippor.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Hilmlen ler i värens ljusa kvällar - nr 1/2017 av Finlands Natur förmedlar vårstämning och ger dig tips om hur du kan hjälpa fladdermössen med lämpliga bostäder. Pelleteldning är ett miljövänligt och bekväm sätt att klara hemmets värmebehov. Och vad göra när skogen intill din egen naturskog huggs ned och skogssjöns klara vatten hotas? Det här hittar du i Finlands Naturs webbarkiv, vill du läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

06.05
Framtidsseminarium på Åland Dagen före förbundskongressen ordnas ett seminarium om Natur och Miljös nya strategi. Vi åker ut till Kobba klintar för att hitta en ny kurs!
07.05
Förbundskongressen 2017 Natur och Miljös medlemmar samlas till stadgeenlig förbundskongress i Mariehamn.
15.05
Solenergilösningar i Solbo Emma och Tom berättar om hur solen värmer deras hem och kranvatten, samt hur de producerar solel.
18.05
Carinas och Dans solpaneler Carina Aaltonen och Dan Jansén berättar om sina erfarenheter av solpaneler.

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Solenergilösningar i Solbo

15 Maj 2017, 18:30 - 20:00

Undrar du hur du kunde utnyttja solen för att värma ditt hem och ditt kranvatten, samt producera din egen el? Kom till Emma och Tom och titta. På egnahemshusets tak har de solpaneler som producerar el, samt solfångare som värmer upp kranvattnet. En tung mur inne i huset fungerar som ett värmeelement som laddas av solen. Emma och Tom berättar om sina erfarenheter av miljövänliga energilösningar.

 

Fritt inträde. Anmäl dig senast 12.5.2017.

Obs. obligatorisk förhandsanmälan pga. begränsat utrymme.

Välkommen!

 

Vad händer på en Solträff? Se vår Solsvarvideo på YouTube.

 

Tom och Emma berättar lite om hur de utnyttjar passiv solvärme för att värma upp sitt hus här.Plats
Hemma hos Emma Viljanen-Laurmaa och Tom Laurmaa
Flätbackavägen 34
04150 Mårtensby
Arrangör
Natur och Miljö r.f.
Tidpunkter

Anmäl dig

Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: