hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Host Brandholmen.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 3/2017: följ med på höstvandring i Seitseminen nationalpark djupt i Birkalands skogar. Vi uppmärksammar också torskens prekära situation i Östersjön och blyhaglen som gör örnarna sjuka. En god miljönyhet är de optiska vitmedel som Åbo Akademis forskare kunnat framställa av träavfall.

En del av detta hittar du i Finlands Naturs webbarkiv, vill du läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

10.10
Solfångare i Esse Kennet Tallgren berättar om sina erfarenheter av solfångare och en vedpanna av Häggman-modell.
17.10
Naturens gröna tankar i blåa vågornas hamn Paneldiskussion om miljöjournalism igår, idag, i morgon. Bettina Sågbom leder ordet. I panelen Peter Buchert, Magnus Östman och NN. Musik av Victoria Lindqvist. Finland 100 år. Arrangörer Natur och Miljö och Helsingfors stadsbibliotek.
30.10
Miljövänlig vedpanna i Österby Mikael Ramstedt och Anne Hall berättar om sin moderna vedpanna med effektiv förbränning.

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Solträff 18.9 inhiberad

Solträffen hos Pettersons i Esbo är inhiberad. Vi beklagar och hälsar publiken varmt välkommen till följande evenemang, se kalendern i högra spalten.

Nina Öst vann utlottningen i första omgången av Mitt Eget Solsvar

Nina Östs sommarstuga är inte kopplad till elnätet. Den el hon behöver för belysning producerar hon själv med en solpanel.

Ninas bidrag vann utlottningen i den första omgången av Mitt Eget Solsvar. Den 22 juni fick hon motta priset, en luftsolvärmeapparat av märket SolarMagic M40 Wall, av Natur och Miljös verksamhetsledare Bernt Nordman och Stefan Henkola från företaget Playgreen som säljer bland annat SolarMagic produkter.

Verksamhetsledare Bernt Nordman från Natur och Miljö och Stefan Henkola från företaget Play Green överräckte priset i den första omgången av Mitt Eget Solsvar till Nina Öst.

 

 

 

 

 

Samtidigt lanserade Natur och Miljö den andra omgången av Mitt Eget Solsvar, som pågår till slutet av augusti.

Gå in på Solsvarkampanjens facebooksida och dela med dig dina erfarenheter eller drömmar om att producera el eller värma hus med energi från förnyelsebara källor. Bland bidragen lottar vi ut fina priser.

Grön Flagg-programmet

Från och med läsåret 2017–2018 sköts Grön Flagg av FEE Suomi.
23.08.2017 kl. 14:42

Utlåtande om förslaget till nationell avfallsplan 2023

till miljöministeriet Dnr YM15/400/2017
21.08.2017 kl. 14:14

Åsikt om MKB-programmet för Världsarvsvägen

till Södra Österbottens ELY-central Dnro EPOELY/1481/2015
18.08.2017 kl. 11:24

Andrea Weckman förbundsordförande

Andrea Weckman tar över ordförandeklubban i Natur och Miljö. Mandatperioden är tre år.
07.05.2017 kl. 18:01